Николай Заяков

Николай Заяков
духът на поета

николай заяков

добре дошли в блога на Николай Заяков.
желая ви приятно изживяване с моите текстове.
разчитам на критичното ви око.

Търсене в този блог

четвъртък, 25 август 2011 г.

УРОК ПО ИСТОРИЯ

Когато си тръгнат византийците, идват турците. Но византийците не си от-иват съвсем. Остават тук като част от турското присъствие.

Когато си тръгнат турците, идват руснаците. Но турците не си тръгват съв-сем. Остават тук като част от руското присъствие.

Когато си тръгнат руснаците, идват американците. Но руснаците не си тръгват съвсем. Остават тук като част от американското присъствие.

Когато си тръгнат фашистите, идват комунистите. Но фашистите не си от-иват съвсем. Остават тук като част от комунистическото присъствие.

Когато си тръгнат комунистите, идват демократите. Но комунистите не си отиват съвсем. Остават тук като част от демокрацията.

Когато си тръгнат добрите, идват лошите. Но добрите не си отиват съвсем. Остават тук като част от инвазията на лошите.

Когато си тръгнат лошите, идват по-лошите. Но лошите не си отиват съв-сем. Остават тук като част от протектората на по-лошите.

Когато си тръгнат по-лошите, идват най-лошите. Но по-лошите не си оти-ват съвсем. Остават тук като хранителна среда в резервата на най-лошите.

Когато си тръгнат най-лошите, идват българите. Но най-лошите не си оти-ват съвсем. Остават тук като морален коректив на българите.

Когато си тръгнат българите, идват циганите. Но българите не си отиват съвсем. Остават тук като част от циганите.

Когато си тръгнат и циганите, не идва никой.

Историята е куп старо желязо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар