Николай Заяков

Николай Заяков
духът на поета

николай заяков

добре дошли в блога на Николай Заяков.
желая ви приятно изживяване с моите текстове.
разчитам на критичното ви око.

Търсене в този блог

четвъртък, 25 август 2011 г.

ПОСЛЕДЕН ПРИСТАН

Когато лявото започне да губи държава след държава из Европа,то се приютява в България.И тук тутакси начева да печели.Това е така,защо-то българинът е тъй устроен,че да дава подслон на всякакви прокудени идеи и човеци.Състрадателен народ,толерантен,склонен да тръгне сре-щу себе си,нежели да тръгне срещу враговете си.

България бе последното пристанище на османския нашественик.Тук поробителят шест века вече кара рахатлъка си.

България бе сетна утеха за неизпълнимите въжделения на никому неиз-вестния немски наследник Фердинанд Сакскобургготски.Тя изпълни и преизпълни всичките му политически,икономически и физиологически мечтания.

България бе заветният бряг на всичките ни родоостъпници.Тук те наци-онализираха идеите си за световна революция,а венецът на побългаре-ния им макевиализъм бе атентатът в църквата “Св.Неделя”.

България бе люлка и гроб за “вечните евреи” на нашенското превратад-жийство,като се почне от Кимон Георгиев и се свърши пак с него.

България винаги е срещала с китка цвете поробителите си.Раздавала е хляб и сол в промишлени количества.

България изпрати десетки депутации в Мадрид,за да измоли странства-щия монарх Симеон Втори,да дойде горкичкият тук,да ни шашардиса и шарлатаниса,па после да седне на трона на републиката.По този начин България стана онуй свято за всеки българин място,на кое светът тита-нически се смее.Из парламента щъкат клоуни,представящи се на нищо неподозиращи зрители.М-рът на образованието запрещава печатането на учебници,докато се не отпечата личният на него учебник.М-рът на културата представлява просто жената си на министерски пост.М-рът на отбраната е такъв 3 часа в деня,в останалото време той е сизифът на партизанщината и строителството.М-р Паси се е разкрачил между пар-тията и джамахирията,а в същото време отдолу се нижат на върволица обещаните 800 дни.Симеон отмята в новозаветния бакалски тефтер.

Ей тъй,за единът майтап,България даде държавността си на едно дреб-но търговче.Мазните му пръсти направиха хлъзгава цялата ни полити-ческа развратеност.Дето се вика,сами се изпързаляхме.

България е митичната Колхида за мумифицирани фараони и изучените им дечица.Тук се сдобиха с парламентарен имунитет доносниците и от-ровителите от КГБ,ЩАЗИ и ДС.Тук мутрите,дето вардеха Тодор Първи и Симеон Втори,сега имат свой водач из рейтингите на пишманполи-тиците.Тук абревиатурата ЦРУ се произнася тъй свойски,както и всяко нещо,дето няма отношение към съдбините ни.Оставени сме на Русия, едно,поради липса на по-западнала от нея,и друго,че няма как да ни дадат на Албания.А може и да има,знае ли човек.

Сега,когато дясното спокойно и преспокойно завладява позиции из ста-рия континент,лявото е зад борда и драпа пак към България.Заветен бряг,заветна суша,заветен водоизточник.О,майко моя,родино мила.

Няма коментари:

Публикуване на коментар